CHINESE KRUIDENTHERAPIE

Chinese Fytotherapie of kruidengeneeskunde is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeskunde.


Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op de cliënt is afgestemd.


De kruiden worden individueel voor u samengesteld, op basis van de klachten. De behandeling wordt aanvankelijk per week beoordeeld en zonodig herhaald. Naast deze ruwe kruiden bestaat de Chinese Kruiden Therapie ook in tablet en/of granulaat vorm.


Kruiden worden al vele duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking. In China zijn deze kruiden voor het eerst beschreven door Shen Nong in de 1e eeuw voor Christus. Hij maakte hiermee de eerste ‘materia medica’. Alle huidige werken van vandaag de dag zijn hierop gebaseerd. De traditionele Chinese kruidentherapie gebruikt substanties van plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong.


Chinese kruidenpreparaten komen voor in ruwe vorm, poedervorm, pillen en decocties. De Chinese kruidentherapie is anders dan de Westerse fytotherapie. Terwijl in de Westerse fytotherapie de biochemische inhoudsstoffen van belang zijn om de werking van de verschillende kruiden te beschrijven, kent de Chinese farmacopee een energetische beschrijving.

Hello world